Felhasználás

Alkalmazás, felhasználási területek

 

Cégünk a Sigma termékek szélek skálájával áll vevőink rendelkezésére, az alapozóktól a a legkülönbözőbb közbenső bevonatokon át a fedőrétegekig. Ezek lehetnek alkid-, klórkaucsuk-, epoxi-, kátrányepoxi-, poliuretán-, bitumen-, polisziloxán-, akril-, szilikon-, vagy szilikát bázisúak; cink, alumínium vagy vascsillám tartamúak; fényesek, selyemfényűek vagy mattok – kívánság szerint.

Kőolaj- és földgáz kitermelés, feldolgozás

Nyersolaj tartály

Az erős korróziós igénybevételnek kitett szállítóvezetékek, technológiai berendezések, acélszerkezetek, a nyersolajat és finomítványokat tároló tartályok, és ez utóbbiakban a tárolt anyagok tisztaságának védelmére a Sigma a termékek széles skálájával rendelkezik. Magas ellenállóképességű, kül-és beltéri, valamint szigetelés alatti felületekre alkalmas, a szigorodó környezetvédelmi követelményeket kielégítő magas szárazanyag- és alacsony VOC tartamú, oldószermentes rendszereinket a MOL és EON eredményesen alkalmazzák.

 

Speciális tartálybevonataink a különleges előírásoknak is megfelelnek (pl. repülőgép üzemanyagok, biodiesel, bioetanol stb.).

 

Vegyipar

TVK

Magas kémiai ellenállóságú bevonatrendszereket kínálunk a berendezések, csővezetékek, a helyi környezet korrozív hatásainak kitett nagy kiterjedésű acélszerkezetek és a tároló tartályok védelmére. Epoxi és poliuretán bázisú termékeink alkalmasak a vegyszerkifröccsenésnek, kiömlésnek kitett acél-és betonfelületek megóvására.

 

Tartálybevonataink megfelelnek vegyszerek széles körét, oldószereket tároló eszközök korrózió elleni védelmére, és a tárolt termékek tisztaságának megóvására. A Sigma Vegyszerállósági Listája pontos tájékoztatást nyújt az alkalmazás feltételeiről.

Hőálló bevonataink 700°C hőterhelésig nyújtanak védelmet.

 

Energetikai ipar

Haringvliet gates

Fosszilis tüzelőanyagú erőművek különleges kitéti körülményeinek,- magas hőmérséklet, kémiai reakciók, erős koptató hatások stb.- kielégítésére magas teljesítményű bevonatrendszerekkel rendelkezünk. Nukleáris erőművek számára termékeink megfelelnek az ANSI-1974 szabványnak, könnyen és gyorsan tisztíthatóak, mentesíthetőek. A szélerőművek tornyai, kiegészítő berendezései számára olyan kombinált bevonatrendszert kínálunk, amely amellett, hogy hosszú távú védelmet biztosít, gyorsan szárad és könnyen javítható. Vízierőművek esetében az ütés- és kopásállóságot a tengerjáró hajókra kifejlesztett festékrendszerek biztosítják. Biogáz erőművek részére komplex bevonatrendszert tudunk javasolni.

 

Hidak – acélszerkezetek

Millau bridge

Ezek a létesítmények bonyolult szerkezetükből, az őket érő agresszív hatásokból (koptatás, páralecsapódás, csapadék hatása, sólé stb.) valamint abból adódóan, hogy nem vonhatók ki tartósan a rendeltetésszerű használatból, rendkívül bonyolult és körültekintően kiválasztott, magasan ellenálló bevonatrendszereket igényelnek. A Sigma ezen feladatok megoldására is rendelkezik alkalmas festékekkel.

 

Ivóvíz – szennyvíz

Dartmouth dam

A szennyvízkezelő telepeken használt bevonatok szerepe létfontosságú az acél-és betonfelületeknek, tartályoknak a vegyi hatások és a korrózió elleni védelmében. E területre rendelkezünk szélsőséges kitéti körülményekre is alkalmas (vegyszerekkel szennyezett víz 2-10 pH értékig, kiemelkedően magas tapadószilárdságú kompozitok betonfelületre stb.) bevonatokkal. Termékeink egyaránt alkalmasak vízszint alatti- és feletti felületek védelmére.

 

Az ivóvíz ellátásban a legfontosabb követelmény, hogy a fogyasztásra alkalmassá tett vizet tározó tartályokban a bevonatrendszer biztosítsa az acél vagy beton szerkezeti anyag korrózió elleni védelmét, óvja meg a vizet a szennyeződéstől, és könnyen lehessen tisztítani.

Az általunk kínált bevonatrendszerek mindezen igényeket kielégítik és magas műszaki színvonalúak. Beton és acél felületekre felhordható rendszerünk az Országos Tisztiorvosi Hivatal által kiadott ivóvíz engedéllyel rendelkezik.

Colorservice